NIEUWS‎ > ‎

Woningpas

Geplaatst 16 okt. 2016 02:16 door Bart Van Caelenberg   [ 13 mei 2017 11:32 bijgewerkt ]
De digitale woningpas is een digitaal dossier, waarin alle gegevens van een gebouw gebundeld worden. Dit kan worden geraadpleegd door de eigenaar (of personen met een volmacht).

De woningpas is een instrument om de gebruiker (eigenaar/koper/huurder) inzicht te bieden in alle energetische aspecten, de evolutie naar de lange-termijndoelstelling en op termijn andere gebouwaspecten van zijn woning.
Het doel is om de woningpas niet enkel te koppelen aan verplichtingen, maar ook een meerwaarde te geven aan de woningeigenaar. De woningpas is een digitale kluis en is voor de gebruiker een gepersonaliseerde leidraad voor alle voorbije en toekomstige werken. Het is een internetportaal dat de eigenaar inzicht verschaft in het bouw- of renovatieproces. Alle gevegens / historiek van een gebouw moet dan eenvoudig raadpleegbaar zijn.

Er is sprake van een gefaseerde invoer. Op de planning staat een eerste release ingepland rond halfweg 2018. Dit zou dan een ‘light’ versie zijn. Tegen halfweg 2019 wordt dit verder uitgebreid en spreekt met van een ‘medium’ versie. In 2020 wordt deze opnieuw aangevuld tot de ‘full’ versie. In 2021 wordt ook de rapportering van het renovatiepact toegevoegd, deze versie zou dan “Woningpas 2.0” heten.

Volgende documenten / gegevens zouden in de woningpas terug gevonden worden
Renovatieadvies en EPC+
Bouwplannen
Stavingsstukken van gebruikte materialen, facturen, 
Premies
Rapportering renovatiepact
Digitale attesten (KEI, rioolkeuring, waterkeuring, gaskeuring, ....)
Gegevens over de bodem en ondergrond
Asbestinventaris
Gegevens over ketel, airco en ventilatie
                                                           EPB, EPC attesten, Post Interventie Dossier
...
Ċ
Bart Van Caelenberg,
16 okt. 2016 02:32
Comments