DIENSTEN‎ > ‎

EPC verkoop en verhuur

Het EPC bij verkoop of verhuur, geeft inzicht in het energieverbruik van een wooneenheid.

Energiescore

De energiescore wordt berekend op basis van de bruikbare vloeroppervlakte, het volume, de oppervlakte van de schildelen, de gebruikte materialen, de isolatiewaarden van dak, ramen, muren en deuren, en de installatie voor verwarming en warm water. De score wordt uitgedrukt in Kwh/m²/jaar. Dit getal houdt rekening met standaard verbruik en klimaat en weerspiegelt niet noodzakelijk het verbruik van de bewoner(s).

De verkoper of verhuurder moet over een EPC beschikken op het ogenblik dat hij een woning te koop of te huur aanbied (bv. op een website, in de streekkrant, de notariskrant, via een makelaar,...).
Bij verkoop en verhuur

Bij verkoop moet u het EPC kunnen voorleggen aan de kandidaat kopers. Het originele document dient u aan de notaris te bezorgen. In de notariële akte worden de kerngegevens van het EPC opgenomen.

Bij verhuur dient u bij eenvoudig verzoek van de kandidaat huurder het EPC voor te leggen. Een kopie van het EPC wordt aan het huurcontract toegevoegd.

Een EPC blijft 10 jaar geldig. Er moet geen nieuw EPC gemaakt worden als het nog geldig is bij een nieuwe verkoop of verhuur. Als de woning ondertussen energiezuiniger werd, mag een nieuw EPC gemaakt worden.

Kiezen voor BEVECE

Wij hebben een ruime ervaring met het opstellen van energiecertificaten en stelden al voor honderden tevreden klanten een EPC op. Met de opgebouwde ervaring kan op een vlotte wijze een professioneel en correct energieprestatiecertificaat opgesteld worden.

Daarbij proberen we steeds rekening te houden met de wensen van de klant, zowel voor het plaatsbezoek (afhalen en terugbrengen sleutels) als voor de aflevering van het EPC.

De meeste (95%) opdrachten worden steeds binnen de week afgewerkt.